Najnovija predstava Kazališta Škrabe “101 dalmatiner” prema tekstu Nine Škrabea apsolutni je kazališni hit 2022. godine. Do sada je odigrana već 15 puta, a vidjelo ju je više od 3000 gledatelja, između ostalog organizirano i učenici osnovnih škola iz Jastrebarskog, Zagreba, Dugog Sela, Klinča Sela i Krašića.

Zbog toga su jaskanski kazalištarci odlučili svojim vjernim (ali i novim) gledateljima u ovo predbožićno vrijeme pripremiti posebnu verziju predstave nazvanu “101 dalmatiner – božićni specijal” ili, od milja, “jaskanski Orašar”. Uz već poznate likove predvođene dalmatinerima Pongom i Perditom te uzbudljive pustolovine koje doživljavaju, u ovoj božićnoj verziji predstave naći će se i neki novi prigodni junaci, a gledatelji će doživjeti i poseban, zimski ugođaj, uz puno dobre glazbe, veselja i pozitivnih vibracija.

Veliki kazališni ansambl “101 dalmatinera” koji se sastoji od 70-ak glumica i glumaca od 4 do 24 godine božićne izvedbe svoje hit-predstave izvest će u Domu kulture Jastrebarsko u subotu 17. i nedjelju 18. prosinca 2022. u 19:30 sati. Ulaznice za “jaskanskog Orašara”, predstavu “101 dalmatiner – božićni specijal” mogu se po cijeni od 30 kuna nabaviti u Trgovini “Fifa” (Braće Kazić 3, Jastrebarsko) ili na ulazu u kazališnu dvoranu sat vremena prije početka predstave. Ulaznice možete i rezervirati na mail-adresi kazaliste.skrabe@gmail.com, ali požurite jer je potražnja velika, a broj ulaznica ograničen!

Ovo je deseta predstava koju je u posljednjih 10 godina pripremilo Kazalište Škrabe, a za nju je zaslužna već uigrana ekipa kazališnih stručnjaka i zaljubljenika. Uz autora teksta i umjetničkog voditelja Kazališta Ninu Škrabea te redateljicu Klementinu Škrabe, tu su kostimografkinja Maria Špikić i pomoćnica kostimografkinje Daniela Fabijanić Pavlaković, scenografkinja Ivana Strmečki Vučina, ton-majstori Dominik Sečen i Petar Pavlaković, majstori rasvjete Ivica i Krešimir Batušić, koreografkinje Ida Benčik i Tena Grabner, fotograf i snimatelj Matija Grgas, inspicijent Tin Tutić i mnogi drugi.

Glumački ansambl predstave predvođen je zlatnom kazališnom generacijom koja je u kazališnoj sezoni 2021/2022. proslavila 10 godina kontinuiranog rada u kazalištu. Mark Krcivoj, Niko Pavelić, Antun Penić Ivanko, Lovro Penić Ivanko, Dominik Sečen, Anamaria Škoc i Jana Valečić pojačani su “vjernim kazališnim mušketirima” Andrijom Ferkom, Dorianom Rodićem i Leonom Vlašićem te “kazališnim princezama” Tarom Terihaj, Tijom Tutić i Isabellom Covatta. U ulozi slavne Cruelle De Vil nastupaju Hena Pavičić, Antonia Šamija i Maja Žalac.

Predstava je nastala u suradnji s Centrom za kulturu Jastrebarsko i Veterinarskom stanicom Jastrebarsko, a njezinim igranjem želimo skrenuti pozornost na činjenicu da se u sklopu Veterinarske stanice nalazi Sklonište za životinje. Želja kazalištaraca je da ova životinjska, pseća predstava, potakne gledatelje da potraže svojeg najboljeg prijatelja u jaskanskom Skloništu za životinje te tako postanu dio ove kazališne pseće priče.

Realizaciju “101 dalmatinera” pomogli su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačka županija, Luxor informatički poslovi, Autoklub Jastrebarsko, Jamnica, GTP Šoštarić i Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom.

Vidimo se u Kazalištu – “jaskanski Orašar” i 101 dalmatiner Vas s radošću očekuju!

Skip to content