Jastrebarsko se ovog vikenda, 29. i 30. travnja pretvara u grad cvijeća jer se na Strossmayerovom trgu u subotu i nedjelju od 9:00 do 19:00 sati održava “Cvjetna Jaska” – prodajna izložba cvijeća, sadnica i pratećeg programa

Svi koji žele urediti i ukrasiti svoje balkone, okućnice i vrtove na sajmu će imate prilike nabaviti najrazličitije sezonske cvjetne sadnice, ukrasne grmove, trajnice, kaktuse i sukulente te ostali hortikulturni sadni materijal. Ljubiteljima povrtnih kultura na raspolaganju će biti bogat izbor presadnica povrća, a oni koji su u potrazi za nečim neuobičajenim imat će priliku nabaviti raznoliko egzotično voće, kao i sadnice tog voća.

Također, po prvi put, u našem će gradu biti predstavljen i kokedama – japanski način uzgoja biljaka u kugli s mahovinom, koji postaje sve popularniji pri uređenju poslovnih ili stambenih prostora.

Kako je želja organizatora u ponudu sajma, osim cvijeća, uvrstiti i što više drugih, novih sadržaja, a s obzirom da smo prepoznatljivi kao kraj vinske kulture, na ovoj će se manifestaciji po prvi put predstaviti vrlo specifičan nakit od vinskih pluto čepova.

Sajam cvijeća Cvjetna Jaska i ove godine ima svoju temu na koju se oslanja pri uređenju grada i izložbeno prodajnog prostora, pa će narednih dana veliki panoi s preslikama starih crno bijelih fotografija Jaske dočarati negdašnji ugođaj našeg grada. Sve to uz prikladne cvjetne dekoracije uz koje će zasigurno i ove godine nastati brojne fotografije posjetitelja.

Gastronomska ponuda također će biti djelomice orijentirana na retro tematiku sajma, pa će ljubiteljima tradicije biti ponuđen tradicionalni plešivički copanjek – autohtoni slani prhki kolač ili pak hot dog s češnjofkom,  dok će pobornici moderne kuhinje ovog vikenda imati priliku degustirati suvremenije kulinarske izričaje.

Sajam cvijeća Cvjetna Jaska održava se na Strossmayerovom trgu u Organizaciji Centra za kulturu Jastrebarsko, uz potporu Grada i gradske turističke zajednice te agencije Hram.

Skip to content