Živjeti zdravo: igre i dječji smijeh u parku Erdödy

03.06.2019
U sklopu projekta „Živjeti zdravo“ u petak smo odlučili djelovati na najmlađe članove naše zajednice. Park Erdödy pokazao se kao idealno mjesto za igru i ostvarivanje divne suradnja između Društva naša djeca Jastrebarsko, polaznika skupine Mali znanstvenici te djelatnika Narodne knjižnice i čitaonice Jastrebarsko.

Budući da su mali znanstvenici čitave godine bili izuzetno vrijedni, posljednji smo sat ove školske godine učenje odlučili staviti sa strane te smo sunčano poslijepodne u parku iskoristili za igru.

Djelatnici gradske knjižnice osmislili su i pripremili zanimljive igre u kojima su mališani uživali punih sat vremena. Ovu lijepu priču upotpunile su i mlade volonterke koje svoje slobodno vrijeme svesrdno poklanjaju malim znanstvenicima u sklopu aktivnosti „Volonteri u parku“.

Cilj ove hvalevrijedne akcije bilo je informirati i educirati naše najmlađe sugrađane o zdravom načinu života te o činjenici koliko tjelesna aktivnost, u kombinaciji s pravilnom prehranom, doprinosi cjelokupnom zdravlju našeg organizma. Osim što smo igrama uspjeli ispuniti park dječjim smijehom, vjerujemo da smo ih uspjeli i senzibilizirati o potrebi usvajanja pravilnih zdravstvenih navika od najranijih nogu.