Zimska bajka najmlađih Jaskanaca

 

Udruga „Društvo naša djeca“ u suradnji s Gradom Jastrebarsko i Turističkom zajednicom Grada provodi Zimsku radionicu na novootvorenom klizalištu u perivoju dvorca Erdödy za djecu vrtićkog uzrasta.
Osamdesetak mališana Dječjeg vrtića „Radost“ svakodnevno uživa u školi klizanja.

 Djeca su podijeljena prema vrtićkim grupama, tako da svaka skupina ima potpuno ispunjeno vrijeme. Naime, dok jedni kližu, drugi vježbaju, a treća skupina se nalazi u radionici Djeda Mraza. Upravo je radionica, uz samo klizalište, najzanimljivija. Naime, tamo mališani uz pomoć vilenjaka izrađuju razne božićne ukrase i motive, pjevaju pjesme i zajednički se vesele nadolazećem Božiću.
„Vrtićka skupina nas je poprilično iznenadila. Velik je odaziv i to nas iznimno veseli jer se projekt Zimske igraonice svake godine potvrđuje kao veoma uspješan. Trudili smo se osigurati za naše najmlađe kvalitetno provedeno vrijeme i drago mi je što smo u tome uspjeli.“, izjavio je Domagoj Šlat, predsjednik Udruge „Društvo naša djeca“.
Prednost novootvorenog klizališta u gradu Jastrebarskom dvostruka je. Naime, osim što se koristi za provođenje uspješne Zimske igraonice, ono je otvoreno i za sve sugrađane. Djeca osim navedenih aktivnosti tijekom provođenja igraonice imaju osiguran i topli napitak – čaj. Međutim, početkom nove godine biti će, za učenike Osnovne škole, organizirana i Škola klizanja na koju se mogu prijaviti svi zainteresirani učenici.