Završno “Ljeto u Jaski”

         Treći  i posljednji dio ovogodišnje turističko-sportsko-zabavne manifestacije „Ljeto u Jaski“, koji je prošle nedjelje odgođen zbog lošeg vremena, ove nedjelje, 1. rujna, u perivoju Erdödy u Jastrebarskom započinje u 10 sati i potrajat će do ponoći.

         Već u prijepodnevnim satima mlađi će posjetitelji moći uživati u zabavnom parku, na penjalicama, toboganima, hodanju po traci, jahanju konja i vožnji čamcima po jezeru, dok će stariji imati priliku razgledati i kušati domaće proizvode koje će na štandovima izložiti proizvođači sira, lavande, meda, nakita, suvenira i drugog.

Od 13 do 19 sati svi zainteresirani moći će razgledati izložbu postavljenu u Žitnici „Grofovi i građani između ljubavi i mržnje“. Od 14 sati kreće Fišijada, odnosno podjela tristotinjak porcija fiš paprikaša, za koji je svu ribu donirao IHOR park Crna Mlaka. Sportske igre: orijentacijsko trčanje, streličarstvo i gađanje praćkom na rasporedu su od 15 sati, dok će Gradsko društvo Crvenog križa tlak i šećer u krvi svima koji to žele mjeriti od 16 sati. U isto vrijeme započet će i dvosatna kreativna radionica izrade vjetrenih zvona.

Zabavni  program otvorit će svojim atraktivnim nastupom Svetojanske mažoretkinje u 18, a nastaviti plesači Lane Jerčinović u 18.30 sati.

Večer će glazbom ispuniti grupe All Stars, A zar je to važno i gosti The Trio band, a poslastica za posjetitelje bit će nastup Luke Bulića koji će u dva navrata, između bandova, pokazati kako imitira domaće pjevače zabavne glazbe.

Organizatori: Centar za kulturu te Turistička i Športska zajednica grada Jastrebarskog vjeruju da svatko može pronaći ponešto zanimljivo za sebe te pozivaju građane ove nedjelje u jaskanski park Erdödy.

Završni dio manifestacije „Ljeto u Jaki“, koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog, a uz sponzorstvo poduzeća Vode i Ceste Jastrebarsko, bit će ujedno i uvod u ovogodišnje Jaskanske vinske svečanosti koje počinju narednog tjedna.