Završno “Ljeto u Jaski” 1.9.

Treći  i posljednji dio ovogodišnje turističko-sportsko-zabavne manifestacije „Ljeto u Jaski“, prošle je nedjelje, 1. rujna, u perivoj Erdödy u Jastrebarskom privukao posjetitelje svih uzrasta.

         Mlađi su uživali u zabavnom parku, na penjalicama, toboganima, hodanju po traci, jahanju konja  i vožnji čamcima po jezeru , dok su stariji imali priliku razgledati i kušati domaće proizvode koje su na štandovima izložiti proizvođači voća, napitaka, lavande, nakita, suvenira i drugog .

Svi zainteresirani mogli su tijekom dana razgledati izložbu postavljenu u Žitnici „Grofovi i građani između ljubavi i mržnje“. U poslijepodnevnim je satima održana Fišijada , odnosno podjela tristotinjak porcija fiš paprikaša, za koji je svu ribu donirao IHOR park Crna Mlaka. Posjetitelji sportskog duha uključili su se sportske igre: orijentacijsko trčanje, streličarstvo i gađanje praćkom, dok je Gradsko društvo Crvenog križa tlak i šećer u krvi svima koji su to željeli . Održana je i dvosatna kreativna radionica izrade vjetrenih zvona.

Zabavni  program otvorile su svojim atraktivnim nastupom Svetojanske mažoretkinje, a nastavile plesačice Lane Jerčinović . Večer su glazbom ispunile grupe All Stars, Dram Adams i gosti The Trio band, a poslastica za posjetitelje bio je nastup Luke Bulića  koji je imitirao domaće pjevače zabavne glazbe.

Završni dio manifestacije „Ljeto u Jaki“, koju su pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog organizirali Centar za kulturu te Turistička i Športska zajednica grada, uz sponzorstvo poduzeća Vode i Ceste Jastrebarsko, a pod medijskim pokroviteljstvom Radio Jaske i portala Jaska.Hr, ujedno je bio i uvod u ovogodišnje Jaskanske vinske svečanosti koje počinju u četvrtak, 5. rujna.