Vrhunski koncert Nikole i Linde

Dvoje vrhunskih glazbenika, glazbeni i bračni par: saksofonist Nikola Fabijanić i pijanistica Linda Mravunac Fabijanić sinoć su u dvorani Centra za kulturu u Jastrebarskom održali koncert za pamćenje. Pomno odabran repertoar, na kojem su se našli Schumann, Tudor, Gašparović, Maurice i Yoshimatsu, omogućio je glazbenicima da pokažu svoju virtuoznost.

Nikola Fabijanić diplomirao je i magistrirao saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a usavršavao se kod renomiranih svjetskih saksofonista. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Redovito održava recitale u Hrvatskoj i inozemstvu kao solist i komorni glazbenik. Solo saksofonist je u orkestru Zagrebačke filharmonije, Simfonijskom orkestru HRT-a i ansamblu HNK u Zagrebu. Djeluje u kvartetu saksofona Papandopulo te u duu s pijanisticom i čembalisticoim Lindom Mravunac Fabijanić.

Linda Mravunac Fabijanić  nakon završenih studija glasovira i čembala na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji usavršava se kod renomiranih svjetskih pedagoga i  već je 20 godina prisutna na glazbenoj sceni. Kao čembalistica  od 1997. U Hrvatskoj i inozemstvu djeluje solistički i u komornim ansamblima, a kao pijanistica nastupa s renomiranim domaćim i svjetskim umjetnicima.

Umjetnici Nikola Fabijanić i Linda Mravunac Fabijanić snimili su dva nosača zvuka od kojih je novi,  Playtime u izdanju Croatia Recordsa, predstavljen i na sinoćnjem koncertu. Puna dvorana Centra za kulturu bez daha je pratila koncert i glazbenike nagradila burnim pljeskom te izmamila dva dodatka.