Novi ciklus Vježbanja za osobe treće životne dobi

 

Športska zajednica grada i Grad Jastrebarsko i ove godine nastavljaju sa vrlo uspješnim, prošlogodišnjim zajedničkim projektom Vježbanja za osobe treće životne dobi – „Zlatna dob“.

Vrlo dobri rezultati i izuzetno dobra posjećenost radionica prošle godine, rezultirali su nastavkom provođenja organiziranog procesa vježbanja za odrasle, ljude starije dobi i umirovljenike. Vježbanje se provodi pod stručnim nadzorom i vođenjem buduće profesorice kineziologije Nikoline Kirin, a bazirati će se na kineziterapijskim vježbama i  vježbama korektivne gimnastike. Sve vježbe će biti primjerene i prilagođene dobi osoba koje vježbaju, a provoditi će se i uz pomoć raznih pomagala (lopte različitih veličina, palice, gumene trake).
U sklopu vježbanja, organizirati će se u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa kontrola razine šećera u krvi i kontrola srčanog tlaka, te razna kratka edukativna predavanja u vezi prehrane i načina života u starijoj dobi.
Vježbanje se i dalje organizirano provodi u Centru za kulturu, ulica dr. Franje Tuđmana 9., na prvom katu i to svaki utorak i četvrtak sa početkom od 19.00 sati, u trajanju od sat vremena.
Novi ciklus vježbanja započeo je 03.01.2013. od 19:00h, te se pozivaju svi građani starije dobi iz Jastrebarskog i okolice da se odazovu i pridruže ovom organiziranom provođenju tjelesne aktivnosti, te time pridonesu poboljšanju svojeg tjelesnog i zdravstvenog statusa.
Važno je još i napomenuti da je ovo vježbanje potpuno besplatno i da su vrata dvorane svim zainteresiranima širom otvorena.