Virtualna promocija knjige “Jaska u prošlosti”

Za sve one koji iz bilo kojeg razloga nisu mogli prisustvovati promociji knjige, donosimo promociju u virtualnom obliku. Pogledajte samo mali dio ovog velikog djela autora Zdenka Vukovića Cene.

„Jaska u prošlosti“ slikovna je monografija u kojoj nas autor kroz pomno birana poglavlja upoznaje s Jaskom kakvu smo možda zaboravili ili ju nismo niti poznavali..

Autor nas upoznaje sa starim razglednicama Jastrebarskog te fotografijama Jaske s posebnim naglaskom na dvorac i Perivoj.
  

Upoznaje nas i s mnoštvom već zaboravljenih događaja i održanih manifestacija, izgledom nekadašnjih stambenih i poslovnih objekata, ljudima i načinom odijevanja.
  

Veliku vrijednost knjige osiguravaju i objavljeni nekadašnji žigovi, štambilji i otisci.
 

U uvodnoj riječi autor se obraća čitateljima i poziva sve Jaskanke i Jaskance da prolistaju knjigu, a posebno ističe kako je knjiga veliki izvor informacija za učitelje, profesore, povjesničare, turističke vodiče i istraživače.

Ovo izdanje obogaćeno je i digitalnim dodatkom, na kojem je objavljeno „Mojih prvih 100 priča“ o Jaski i Jaskanskom kraju, ljudima i događajima na gotovo 1000 stranica i obogaćeno sa više tisuća fotografija.

Ova slikovna monografija sadrži još mnoga iznenađenja i veliki broj zanimljivosti.
Knjiga je tiskana u nakladi Centra za kulturu Jastrebarsko, a moguće ju je nabaviti u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko.

Tisak knjige pomogli su brojni sponzori i donatori: Grad Jastrebarsko, Zagrebačka Županija,  Udruženje obrtnika Jastrebarsko,  Vode Jastrebarsko, Centar za kulturu Jastrebarsko, Društvo naša djeca Jastrebarsko, Slastičarnica Jaska, Optika Bašić, Caffe bar Artemida, Turistička agencija Agritour, Poljoprivredna zadruga Plešivica, Juro Galović, Stjepan Puhar, Tomo Šinković.

Medijski pokrovitelji: Radio Jaska, Jaska.hr, Jaskadanas, TV Zapad

Svima se od srca zahvaljujemo!