Veliki glazbeni skok – uz AD HOC

U pravoj glazbenoj poslastici imali su priliku jučer (u četvrtak) u Domu kulture uživati brojni jaskanski ljubitelji glazbe koji su u potpunosti ispunili dvoranu.

U produkciji Centra za kulturu, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Jastrebarskog, održan je do sada jedan od najzanimljivijih koncerata u kojem je nastupio mješoviti pjevački zbor Ad Hoc, uz prateći instrumentalni ansambl i goste.

 

U prvom dijelu koncerta gotovo da se u zraku mogla namirisati afrička divljina koju nam je sjajnim vokalnim izvedbama, uz dvojicu odličnih bubnjara, dočarao zbor Ad Hoc, interpretirajući poznate afričke narodne pjesme.

Potom su kao gosti Gospodari tambura još jednom pokazali ogroman potencijal i talent, da bi u drugom dijelu koncerta uz odličan band, zbor Ad Hoc vrlo uvjerljivo otpjevao iznimno zahtjevne i „besmrtne“ skladbe kao što su Boemska rapsodija grupe Queen i Africa grupe Toto, što je publika nagradila ovacijama.

Najviše pohvala i komplimenata sigurno zaslužuje mlada i vrlo talentirana umjetnička voditeljica zbora, inače magistra glazbene pedagogije Manuela Budišćak, koja je iskazala veliku hrabrost izborom repertoara, ali ujedno i znanje i stručnost u podjeli vokala i dinamici interpretacija. 

Prenosim srdačne pozdrave gradonačelnika koji je na putu. Oduševljen sam ovim izvrsnim koncertom kao, vjerujem, i kompletna publika i pravo je čudo što si uspjela postići s ovim zborom u tako kratko vrijeme. Pred tobom i tvojim zborom je velika glazbena budućnost“ – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Jastrebarskog Stipe Bučar, uručujući cvijeće Manueli Budišćak. 

Važno je spomenuti kako je ovaj koncert, zahvaljujući svima koji su sudjelovali, produkcijski izgledao izvrsno. Treba pohvaliti odličnu rasvjetu, dobro odabranu video pozadinu i vješto koncipiranu pozornicu. Posebnu pohvalu zaslužuje vrhunski zvuk, kojeg je dizajnirao iskusni Zoran Hügl.

Sreća i utjeha za sve one koji nisu uspjeli doći do ulaznice još je jedan koncert koji će se održati u ponedjeljak,  23. studenog.