Umirovljenici na tečaju informatike

U Centru za kulturu Jastrebarsko započeo je danas novi tečaj informatičkog opismenjavanja umirovljenika koji polazi dvanaestoro naših sugrađana treće životne dobi. Na početku rada pozdravio ih je gradonačelnik Zvonimir Novosel, u pratnji svog zamjenika Domagoja Šlata, pohvalivši njihovu želju za učenjem i poželjevši im uspješan rad. 

U neformalnom razgovoru s  polaznicima tečaja gradonačelnik je naglasio kako će ga oni u komunikaciji mailom i putem Facebooka moći upozoriti na probleme koji ih tište, ali i iznijeti svoje primjedbe i sugestije te postavljati pitanja na koja očekuju odgovore.

Program informatičke edukacije umirovljenika, koji Grad financira u cijelosti, provodi se u Centru za kulturu od 2010.godine i dosad je njime bilo obuhvaćeno 80-toro građana. Tijekom tromjesečne edukacije polaznici svladavaju osnove informatičke pismenosti, od početnih uputa kako uključiti računalo do pisanja mailova, slanja elektroničke pošte, surfanja internetom i pohranjivanja sadržaja koji ih zanimaju. Ova grupa imat će priliku naučiti i kako se služiti tabletom, koji je cijenom pristupačniji od osobnog računala ili laptopa, a funkcijama zadovoljava potrebe korisnika.