Sad bumo surfali da se sve bude dimilo

20.12.2018.
Besplatan informatički tečaj za umirovljenike, kojeg provode Centar za kulturu i Grad Jastrebarsko, uspješno je savladala 16. grupa. Jastrebarsko sada broji oko 190 umirovljenika koji su, ovim projektom, informatički opismenjeni.
Naime, u Centru za kulturu Jastrebarsko završio je još jedan besplatan informatički tečaj za umirovljenike, a kako bi 16. grupi čestitali na svladavanju novih vještina, jaskanske su umirovljenike na zadnjem satu posjetili, u ime gradonačelnika Zvonimira Novosela, njegov zamjenik Stipe Bučar, i ravnateljica Centra za kulturu Jastrebarsko, Nikolina Ribarić.
Naime, tečaj informatike za osobe treće životne dobi provodi se od 2010. godine te je do sada oko 190 jaskanskih umirovljenika informatičko opismenjeno. „Sad bumo surfali da se sve bude dimilo“, poručili su polaznici ovog ciklusa, njih ukupno dvanaest koliko broji ova grupa, a koji su se, nakon dobivenih priznanja o uspješnom završenom tečaju, zahvalili gradskom vodstvu na besplatnom tečaju koji će im sigurno proširiti horizonte i donijeti nova korisna iskustva.
Grad Jastrebarsko iz Proračuna financira ovaj kvalitetan dugogodišnji projekt, a koji se provodi dva puta godišnje. Uz ovaj tečaj, u suradnji sa Centrom za kulturu provodi se i besplatan tečaj engleskog i njemačkog jezika, u suradnji sa Sportskom zajednicom grada Jastrebarskog za umirovljenike se organizira i besplatno vježbanje, a također, svake se godine iz gradskog proračuna isplati i oko 1 600 božićnica za naše najstarije sugrađane.