U ime novca

23.12. – 19:30 Kino Jaska
U Jastrebarsko dolazi kazalište Gavella. U organizaciji Centra za kulturu, u Domu kulture gostovat će 23. prosinca s predstavom u „U ime novca“ suvremene ruske dramatičarke Viktorije Nikiforove. 
 
Respektabilna glumačka postava, predvođena Hrvojem Klobučarem, dočarava karaktere ljudi poput nas, poput osoba koje su se „zaigrale“ u supermarketu ili krivo procijenile koliki kredit mogu otplaćivati pa su se odjednom zatekle u situaciji većoj od njih, iz koje sada treba pod hitno izaći, kako god znaju…Svijet Moskve iz 2006.godine adaptacijom je ovdje postao svijet Zagreba danas, gdje građane doista gutaju krediti, gdje im ne daju da usele u stanove koje su pošteno platili i gdje se netko drugi, uglavnom povezan s politikom, bogati na njihov račun… 

Predstava, koju je u duhu crne komedije režirao Dražen Ferenčina, ima zabavnih i potresnih trenutaka. Za one zabavne zaslužna je prije svega Ivana Roščić u briljantnoj interpretaciji slikovite prostitutke Amande, a za one potresne, koji predstavi daju umjetnički dignitet, tu je neuništivi Pero Kvrgić u komentatorskoj ulozi Isusa Krista. Dražen Kühn izvrsno utjelovljuje epicentar političke korupcije. 
 
Uz već spomenute glumce, u predstavi igraju Ksenija Pajić, Ranko Zidarić, Ana Kvrgić, Dijana Vidušin, Perica Martinović i Nenad Cvetko. 
Ulaznice za predstavu mogu se, po cijeni od 40 kuna, u pretprodaji nabaviti u Centru za kulturu Jastrebarsko.