Snježna kraljica – predstava za djecu

Dom kulture – 13.prosinca od 11:00

Kazališna družina „Ivana Brlić-Mažuranić“ iz Slavonskog Broda ovog mjeseca u Jastrebarsko dolazi s predstavom za djecu „Snježna kraljica“.

U Domu kulture ovu predstavu prema motivima bajke Hansa Christiana Andersena izvest će glumci Anamarija Vlajnić, Bruno Brinzej, Darija Vlajnić, Valentina Srnojević i Stanislav Hudi. “Snježna kraljica” prvi put je objavljena 1845. godine , a još uvijek toliko aktuelna da  postavlja  ista pitanja koja i mi danas postavljamo sebi, upravo sa time smo se i mi sreli ulazeći u ovu svevremenu bajku. Slojevita je  to bajka o dvoje djece, o Kayu i Gerdi, koji, kako se radnja odvija, postaju predstavnici s jedne strane  hladnog, kritičnog i neosjetljivog uma, a s druge strane naivno nevinog i emocionalnog mentaliteta koji kreću na veliko putovanje  odrastanja.  Andersen na kraju  bajke  piše da su “djeca” prilikom svojeg povratka kući otkrila da su «odrasla», a mi dodajemo sa “novom spoznajom”.Ukoliko ponovno ne steknemo neposredan, nesputan i otvoreni stav prema životu koji je obično karakteristika  djece, i ukoliko ne naučimo imati razumijevanja, biti tolerantni i opraštati, što su karakteristike prave ljubavi prema bližnjem, naše humane osobine, osobine odraslih,  mi se ne možemo nadati da ćemo riješiti misterij života i da ćemo doživjeti život kao božanstvenu i čudesnu bajku, što on i jest, uvijek je bio i nastavit će biti kroz čitavu vječnost.

„Snježnu kraljicu“ najmlađi stanovnici našega grada mogu pogledati  ove subote, 13. prosinca, od 11 sati. Ulaznina: 10 kuna.