Petak za zaljubljenike u prirodu i vrtlarenje

2.4.2019
Ovog je petka Centar za kulturu bio pravo mjesto za sve zaljubljenike u vrtlarenje i one koji će to tek postati. Gošća Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge „Biovt – u skladu s prirodom“, održala je zanimljivo i nadasve korisno predavanje „Sjeme kao zalog naše budućnosti“.

U sklopu predavanja okupljeni su mogli čuti mnoge podatke o vrtlarenju i pogodnostima suživota s prirodom. Među ostalim spominjali su se štetni utjecaji konvencionalne poljoprivrede na bioraznolikost, načini na koje bioraznolikost doprinosi zdravlju i optimalnom funkcioniranju našeg organizma te kako uz malo truda svatko od nas može prikupljanjem i čuvanjem sjemenja doprinijeti očuvanju bioraznolikosti u svijetu.

Nakon predavanja gošća je ukratko predstavila svoju knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ u kojoj su sabrane sve mudrosti koje je prikupljala godinama. Večer je zaokružena razmjenom domaćeg sjemenja – što povrtnih, što cvjetnih sorata – te je svaki posjetitelj predavanja na poklon dobio vrećicu sjemenja za uspješan početak nove vrtlarske sezone.

Knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ možete posuditi u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko.