Za mjesec dana sajam cvijeća i Obrtnički sajam u Jastrebarskom

9.3.2019.
Preostalo je mjesec dana do početka dviju objedinjenih manifestacija u Jastrebarskom, sajma cvijeća „Cvjetna Jaska" i 1. Obrtničkog sajma Jastrebarsko, koji će se održati 4. i 5. svibnja 2019. u perivoju dvorca Erdödy.

Kako Jastrebarsko i okolica obiluju proizvođačima cvijeća kojima će se pridružiti i gostujući uzgajivači, ponuda proljetnih i ljetnih sadnica, kaktusa, sukulenata, ukrasnog bilja i trajnica ove će godine biti bogata i raznolika.

"Cvjetna Jaska" će osim prodajnog imati i izložbeni karakter pa će zelene površine parka biti uljepšane maštovitim i kreativnim cvjetnim instalacijama koje pripremaju jaskanske cvjećarke, a koje svesrdno podupiru manifestaciju koja slavi upravo njihovu djelatnost.

Grad će tog prvog tjedna u svibnju biti ukrašen i cvjetnim balerinama koje su zaštitni znak ovogodišnjeg jaskanskog sajma cvijeća, a povod tome je jubilarna 20. obljetnica uspješnog djelovanja Baletnog studija Jastrebarsko.

Organizator sajma cvijeća, Centar za kulturu Jastrebarsko, potpomognut Turističkom zajednicom i Gradom Jastrebarsko, svoju će manifestaciju obogatiti i prigodnim edukativnim radionicama, kao i zabavnim događanjima na pozornici, a sveukupan dojam ove manifestacije ove će godine obogatiti i 1. Obrtnički sajam Jastrebarsko u organizaciji Udruženja obrtnika Jastrebarsko i gradske turističke zajednice.

Svoje je sudjelovanje na sajmu već prijavilo nekoliko desetaka obrtnika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i udruga, a prijave za obje manifestacije, Cvjetnu Jasku i 1. Obrtnički sajam Jastrebarsko još uvijek se primaju.