Restekova izložba

Centar za kulturu Jastrebarsko za mjesec dana obilježit će stotu obljetnicu rođenja akademskog slikara Josipa Resteka izložbom njegovih radova u Gradskom muzeju i galeriji.

Dio radova u vlasništvu je jaskanske galerije, a dio će za ovu prigodu biti posuđen. Ove je godine otkupljeno ulje na drvu velikog formata iz autorove apstraktne faze koja datira u sedamdesete godine prošlog stoljeća te dva akvarela iz istog stvaralačkog razdoblja. Otkupljen je i vrijedan triptih koji se sastoji od tri grafike dubokog tiska, a lani je otkupljeno osam vitraja sakralne tematike.

Udovica Josipa Resteka našoj će galeriji donirati pet radova čija se ukupna vrijednost  procjenjuje na oko 30 tisuća kuna. Izložbeni fundus svojom će posudbom upotpuniti povjesničar umjetnosti Vladimir Majcen, vlasnik  galerije „Kerubin“, inače specijalizirane za Restekovo stvaralaštvo.

Ova iznimno vrijedna izložba radova Josipa Resteka, rođenog 1915. godine u Volavju, u jaskanskom će muzeju i galeriji biti svečano otvorena 6. studenoga, u povodu obilježavanja Dana grada i moći će se razgledati do konca godine.