Nove radionice u Centru za kulturu

3.9.2019
Osluškujući želje i potrebe naše djece i mladih, Centar za kulturu Jastrebarsko pokreće tri nova projekta.
Za djecu osnovnoškolskog uzrasta, polaznike 4. r. i starije, organiziramo Znanstvenu, Informatičku te Filmsku radionicu.

Na Znanstvenim radionicama polaznici će se upoznati s eksperimentalnim radom, istraživanjima, digitalnim LCD mikroskopom te virtualnom učionicom gdje će u digitalnom okruženju eksperimentirati i upoznavati prirodne i fizikalne zakone, a sve pomoću 3D modela i programa za vizualizaciju odnosno animaciju.
Na informatičkoj radionici zainteresirani polaznici će učiti osnove programiranja, koristiti micro:bit računala i BOSON dodatke, naučit će upravljati objektima te na 3D printeru printati oblike po želji. Polaznici će se također upoznati s dijelovima računala, učiti rastaviti i sastaviti računalo te popraviti manji kvar na računalu.
Filmska radionica pružit će djeci pregršt zabave i stjecanje novih vještina. Polaznici će imati priliku razraditi ideju, osmisliti scenarij, dijalog, odabrati lokaciju snimanja, provesti snimanje, montirati i još mnogo toga, a na kraju svoj film i javno prikazati.
Radionice će se odvijati tijekom cijele školske godine, a termine provođenja prilagodit ćemo željama i mogućnostima polaznika.