PRVA SUBOTA U MJESECU BEZ „PLACA MLJACA“

Iako se planiralo da će Sajam domaćih proizvoda „Plac Mljac“ koji se u Jastrebarskom već više od godinu dana održava svake prve subote u mjesecu, u svom adventskom izdanju biti sadržajno najbogatiji do sada, to se neće obistiniti. Naime, Sajam ove subote neće moći biti održan.
Razlog tome je odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama koje obvezuju na pridržavanje strogih mjera fizičkog distanciranja, uz ograničenje većih okupljanja na sajmovima i sličnim događanjima.
Stoga se ove subote na Štrosu, gdje je sajam zbog epidemioloških mjera, ali i velikog broja sudionika, prije mjesec premješten sa svoje redovne lokacije, neće okupiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, koja upravo u ovo doba godine imaju cijeli spektar domaćih proizvoda pogodnih za zdravlje i jačanje imuniteta.
Med i drugi pčelinji proizvodi, biljni sirupi, voćni sokovi, čajevi, ulja i niz drugih namirnica koje su u ponudi „Placa Mljaca“, do daljnjega se mogu nabaviti na kućnom pragu OPG-ovaca ili uz dogovorenu dostavu, a organizatori sajma Centar za kulturu Jastrebarsko i Organizacija HRAM ne isključuju mogućnost da se Sajam ipak održi uoči Božića, budu li mjere i odluke Stožera nakon 21. prosinca nešto blaže i fleksibilnije.