Promocija knjige Rosie Kugli

Mjesec hrvatske knjige sinoć je u Centru za kulturu Jastrebarsko otvoren promocijom knjige za mlade “Dvije crte – plavo” autorice Rosie Kugli.

Nakon knjiga koje se bave problematikom alkoholizma kod mladih (“Nisam ti rekla” – koja je nagrađena nagradom Grigor Vitez), nasiljem među mladima (“Hod po rubu”), književnica se u romanu “Dvije crte – plavo” bavi problematikom maloljetničke trudnoće.

Učenici završnih razreda jaskanske osnovne škole, koji su sudjelovali i u interpretaciji ulomaka iz knjige, sa zanimanjem su pratili spoznaje autorice o ovom znatnom socijalno medicinskom problemu, s naglaskom na psihičko stanje mlade osobe koja se suoči sa rezultom kućnog teksta za trudnoću: DVIJE CRTE PLAVO.

Da se o stvarnim poteškoćama mladih premalo govori, da je još uvijek previše “tabu” tema te da su mladi često nedovoljno, neadekvatno i površno informirani (internet), zaključili su jučer na promociji romana “Dvije crte plavo” (koji se od danas može posuditi i u Gradskoj knjižnici Jastrebarsko) autorica Rosie Kugli te predstavnici nekoliko osnovnih i Srednje škole Jastrebarsko.

Ravnateljica Centra za kulturu Jastrebarsko Nikolina Ribarić,  naglasila je kako će Centar ubuduće mladima (posebice srednjoškolcima) ponuditi što više adekvatnih sadržaja koji će ispuniti njihove potrebe i interese. U prilog tome ide i organizacija priprema za Državnu maturu, koje će se od siječnja u našem gradu prvi put provoditi, kao i uključivanje srednjoškolaca u program skorašnjeg Adventa u Jaski.