Promocija knjige “Moj Camino”

12.11.2018.
Centar za kulturu Jastrebarsko jučer je u prostoriji velike dvorane ugostio Maru Doljak, pionirku aromaterapije u Hrvatskoj i autoricu knjiga Moj Camino: Šetnja u dubinu sebe i Moj Camino 2 u kojima progovara o svojim 800 kilometara dugim hodočašćima prema magičnom mjestu – grobu svetog Jakova.

Razlog njezina posjeta bila je promocija druge knjige o Caminu u kojoj progovara o iskustvima tijekom drugog hodočašća, a u pripremi je i treća knjiga u kojoj će autorica progovoriti o iskustvima s trećeg hodočašća, za koji sama autorica kaže da nije njezino posljednje iskustvo budući da osjeća da njezin Camino još nije gotov.

U sklopu prezentacije autorica je s publikom podijelila svoja iskustva te ju upoznala  s osnovnim činjenicama o Caminu. Iako postoje brojne rute prema Santiagu de Composteli, gradu u kojem se čuvaju relikvije svetog apostola Jakova, autorica se odlučila za onu najfrekventniju – Camino Francesa – rutu koja iz pravca Francuske prolazi unutrašnjošću Španjolske. Ispričavši nam zanimljive detalje, upoznala nas je s poviješću samog hodočašćenja, s nama je podijelila fotografije životopisnih krajolika kojima je prolazila te fotografije kulturnih znamenitosti, ponajprije crkava od kojih je veliki dio njih napravljen tijekom 11. i 12. stoljeća u čast svetog Jakova.

Brojna publika je, neovisno o tome radi li se  o zaljubljenicima u putovanja ili tražiteljima unutarnjeg smisla, uživala u večeri iza nas te željno iščekuje promociju sljedeće knjige.