Prevencija i smanjenje prekomjerne tjelesne težine

Gradsko društvo Crvenog križa zajedno sa Športskom zajednicom započinje s programom "Prevencija i smanjenje prekomjerne tjelesne težine" a prvo predavanje održat će se 11. travnja od 18 sati u Centru za kulturu. Glavni cilj ovoga programa je educirati i informirati polaznike o pravilnom načinu prehrane, važnosti vježbanja zbog očuvanja vlastitog zdravlja te probuditi svijest o važnosti vođenja brige o vlastitom zdravlju.

 Hrvatski Crveni križ i Ministarstvo zdravlja su zajednički osmislili program na temelju Akcijskog plana Ministarstva zdravlja RH, a Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko dobilo je mogućnost pokrenuti program među prvima, te na taj način omogućiti našim sugrađanima kvalitetnu edukaciju i savjetovalište.
Uzročnik mnogih bolesti u današnje vrijeme je prekomjerna tjelesna težina te je od velikog značaja prevencija. Primarnom prevencijom promiče se znanje o važnosti normalne tjelesne težine za očuvanje zdravlja. Sekundarnom prevencijom smanjuje se učestalost prekomjerne tjelesne težine. Tercijarnom prevencijom sprečava se razvoj bolesti i komplikacija koje nastaju zbog prekomjerne tjelesne težine. Cilj je očuvanje i unaprjeđenje zdravlja građana te se u tu svrhu organizira predavanje "PREVENCIJA PREKOMJERNE TJELESNE TEŽINE" koje će se održati 11. travnja u 18 sati u Centru za kulturu.
Nakon predavanja bit će održano inicijalno mjerenje, te mjerenje tlaka i šećera u krvi. Ovim putem organizatori pozivaju sve građane da se odazovu predavanju i time pokažu inicijativu da su spremni brinuti se o vlastitom zdravlju.