Predstavljen festival “Život i smijeh”

Sredinom lipnja u našem će se gradu slaviti život i smijeh, kroz izložbu fotografija i gostovanja kazališnih grupa, i to u dobrotvornu svrhu. Naime, krajnji je cilj festivala, prikupljenim novcem omogućiti stipendiranje školovanja nekoliko učenika Srednje škole Jastrebarsko.
Način je to na koji se kazalište odužuje svom prerano izgubljenom članu, talentiranom glumcu i dragom prijatelju Mladenu Pavliću Žisu, za sve ono što nam je ostavio u zalog.

Predstojeća zbivanja, kao i aktualni fotonatječaj predstavio je danas na tiskovnoj konferenciji predsjednik kazališta Velimir Kokot. Festival „Života i smijeha“ počinje u petak 13.lipnja 2014., otvaranjem izložbe fotografija u Gradskoj galeriji Jastrebarsko. Otvorenje je zakazano za 19 sati, a bit će izloženi najbolji radovi pristigli na fotonatječaj. Iste te večeri, za svoje sugrađane, kazalište organizira nastup stand up komičara „Studio smijeha“, koji će razgaliti publiku od 21 sat, u jaskanskoj kino dvorani.
U subotu, 14.lipnja, u goste nam stiže kazališna družina „Štolcer“ iz Čakovca. Višestruko nagrađivanom predstavom „Tarzan i svinja na posljednjoj večeri”, međimurski glumci prikazat će nam svijet obitelji Tarzan, krajem turbulentnih 80-tih godina prošlog stoljeća. Početak izvedbe zakazan je za 21 sat, a također će biti održana u Domu kulture Jastrebarsko. Festival će večernjom predstavom u nedjelju zatvoriti gosti iz Imotskog. Dramska grupa „Proložac“ izvest će komediju „Umakla se Joka Šimunova“, kojom su osvojili nagradu publike na nedavno održanoj smotri kazališnog stvaralaštva u Retkovcima. Jaskanci će ih moći vidjeti od 21 sat, u kino dvorani.
Cijeli ovaj projekt ne bi bio moguć bez pokrovitelja; a to su Ministarstvo kulture, Zagrebačka županija te grad Jastrebarsko.
Ispred Grada Jastrebarsko, podršku je festivalu na današnjoj tiskovnoj konferenciji dao zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat.
Svoju su potporu tom prigodom iskazale i predstavnice suorganizatora: ravnateljica Srednje škole Jastrebarsko Đurđica Lončarić te ravnateljica Centra za kulturu Dragica Severinac.Uz već spomenute ustanove, suorganizator festivala jest i Turistička zajednica grada Jastrebarskog.
U ime kazališta, predsjednik Velimir Kokot je pozvao sve građane da se uključe u fotonatječaj te odazovu predstavama u što većem broju, kako bi zajedničkim snagama uspjeli nekom od naših mladih sugrađana  osigurati stipendiju i na taj način olakšati školovanje.


Izvor: Gradsko kazalište Jastrebarsko
Photo: ©Ivan Borojević