Snježno kraljevstvo

Dom kulture Jastrebarsko
03.05.2017, s početkom u 18:00

Motivi  jednog od najpopularnijih crtanih filmova današnjice  Snježnog kraljevstva  (poznatijeg kao "Frozen") inspirirali su Novaka Tomića, glumca i redatelja beogradskog kazališta ''Pozorište igralište", da  sklopu 45-minutne dječje predstave dovede Elsu, Anu, Olafa i ostatak družine na kazališne daske stvarajući emotivnu priču koja pokazuje svu snagu sestrinske ljubavi i istinskog prijateljstva i trijumfalne pobjede nad strahom i predrasudama. 
Predstava obiluje glazbom i plesom te je u potpunosti prilagođena dječjem uzrastu sa ciljem da se kroz interakciju glumaca i dječje publike postigne svojevrsna edukacija o važnosti međusobnog razumijevanja, uvažavanja, tolerancije i ljubavi. 
Trajanje predstave je 45 minuta kako bi se u potpunosti „iskoristila“ dječja pažnja i koncentracija koje se u predugim predstavama gube. 
O predstavi  ''Snježno kraljevstvo''
 
Radnja se odigrava u kraljevstvu Arendella u kojem dvije sestre, princeze, bivaju razdvojene uslijed čudnovatog slijeda događaja: 
Princeza Elza, nakon što otkrije svoju moć da sve što dodirne pretvara u led, bježi visoko u planine gdje stvara svoje kraljevstvo. Njezina brižna sestra, princeza Ana i snjegović Olaf  kreću u potragu za njom. Tu potragu prekida, možda na prvi pogled istinska ljubav, princa Hansa, koji na sve moguće načine pokušava postati vladar kraljevstva i preuzeti Elsinu ulogu. U pomoć pristiže snjegović Olaf koji svojim dosjetkama i šalama uspijeva, na vrlo interesantan način,  spasiti Elsu i Anu od Hansovog zlonamjernog lukavstva.
 
U predstavi glume :Novak Tomić, Danijela Mitić Grbović, Vladimir Tešović i Maja Matijević.