Poetsko-glazbena večer za pamćenje

11.02.2019.
U Velikoj dvorani Centra za kulturu jučerašnji večernji sati bili su rezervirani za poetsko-glazbenu večer. Bila je to večer za pamćenje u punom smislu riječi! Iako je poezija uvijek nekoliko koraka iza proze po čitanosti,

jučerašnje kazivanje stihova autora Nikole Kristića je dokazalo da smo svi mi pjesnici u srcu i da poezija lako može pronaći put do naših srca. Budući da su pjesme sadržane u zbirci uglavnom ljubavne tematike, večer je također bila svojevrsna uvertira obilježavanju Dana zaljubljenih.

 

Okupljeni su uz kazivanje poezije mogli uživati i u glazbenom dijelu programa koji su predvodili Željko Barba, skladatelj, gitarist i pjevač, te  Slobodan Milić, kantautor i gitarist. Uz njih bili su tu i brojni glazbeni gosti – flautisti Krunoslav Gospodarić  i Ines Frajtag, harmonikaš Zvonko Lendrec, pjevačica Lea Barba i maestro Josip Citanović. O autoru i knjizi govorila je književnica Vesna Ćuro-Tomić.

Zbirka pjesama, koja je inače prvi izlet u pjesničke vode autora Nikole Kristića, novinara i urednika, nosi znakoviti naslov „Daleke blizine“ , a od sljedećeg tjedna možete ju posuditi u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko.