Plac Mljac uz nastup Udruge pjevača izvornih pjesama Sveta Jana

Prva subota u mjesecu opet će u Jaski biti u znaku sajma domaćih proizvoda „Plac Mljac“. Ponuda će u subotu, 4. srpnja od 8 sati i ovom prilikom biti bogata i raznovrsna, s naglaskom na svježem sezonskom voću i povrću, no neće izostati ni ostali domaći proizvodi nastali na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Jaske i okolice.

Tako će se naši sugrađani na platou pored crkve Svetog Nikole, moći opskrbiti mladim krumpirom, češnjakom, paprikom, borovnicama i ostalim voćem i povrćem, gljivama, domaćim kruhom, tradicionalnim slasticama, čajevima, uljima, svježe napravljenim pekmezima, medom, sirom i ostalim mliječnim proizvodima te cvjetnim sadnicama.

Već uobičajeno lijep ugođaj na sajmu, u subotu će biti nadopunjen programom koji priprema Udruga pjevača izvornih pjesama Sveta Jana, koji počinje oko 10.00 sati, a koji će dočarati nekadašnje običaje u vrijeme žetve i ljetnih poslova na zemlji.

Nastupom Udruge pjevača izvornih pjesama Sveta Jana, sajam domaćih proizvoda „Plac Mljac“ kreće s praksom povezivanja etno uščuvane kulturne baštine i prezentacije proizvoda nastalih kod malih, domaćih proizvođača.