Plac mljac

13.11.2019
Organizatorima Sajma domaćih proizvoda „Plac Mljac“ vrijeme je prošle subote opet bilo naklonjeno, pa su se brojni Jaskanci ponovno mogli opskrbiti novim zalihama različitih svježih, domaćih i zdravih prehrambenih proizvoda.

Uz miris pečenih kestena i lijepo sunčano vrijeme, bogata ponuda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava došla je do punog izražaja, a kupci su s velikim zanimanjem odabirali domaći krumpir, buče, sireve, sezonsko povrće, jabuke, med, zimnicu, hladna prešana ulja, brašna, lješnjake,  namaze, umake, čajeve, sokove, sirupe i niz drugih namirnica čiji proizvođači ulažu sve više truda i znanja u kvalitetu i prezentaciju.

 

Nekoliko je izlagača već najavilo da će na idućem „Plac Mljac“ sajmu, 7. prosinca, svoje proizvode ponuditi i u prikladnim poklon paketima, pa će ljubitelji domaćih pripravaka i zdrave hrane, već tada imati priliku nabaviti vrijedan i koristan poklon za predstojeće blagdane.

Kako Sajam darova zemlje, vrta i polja promovira domaću proizvodnju i korisne prirodne pripravke te daje priliku malim obiteljskim gospodarstvima da plasiraju svoje proizvode i lakše dođu do kupaca, tako i aranžiranjem prodajnog prostora, organizatori, Centar za kulturu Jastrebarsko i agencija Hram, stvaraju ugođaj koji jasno odražava poruku i smisao ovog sajma. Ovoga puta izložene narodne nošnje bile su najljepša simbolična poveznica s baštinom jaskanskog kraja, a prve subote u prosincu, ugođaj će biti blagdanski, s retro elementima.