Plac Mljac

Sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane „Plac Mljac“ ponovno je okupio veliki broj posjetitelja kojima su 22 obiteljska poljoprivredna gospodarstva ponudila doista raznolik spektar domaćih namirnica.

 Veliko je zanimanje bilo za različite vrste gljiva, domaći kruh i tradicionalne kolače, mliječne proizvode, svježe voće i povrće, med, domaći češnjak, ali i za proizvode od konoplje, aronije, hladno prešana ulja, orašaste plodove, čajeve, tinkture, ljute umake, namaze od lješnjaka i butternut tikvi te pekmeze, sirupe i sokove. Povrh toga, velika većina posjetitelja ovog sve popularnijeg sajma, kući se vraćala i s lončanicom cvijeća jer je „Plac Mljac“ ovog puta svoju ponudu obogatio i s dva proizvođača cvjetnih trajnica, sukulenata i sezonskog cvijeća.

Lijepo sunčano vrijeme ponovno je išlo na ruku organizatorima sajma Centru za kulturu Jastrebarsko i organizaciji Hram, koji uz logističku pomoć Cesta Jastrebarsko, novi „Plac Mljac“ najavljuju prve subote idućeg mjeseca, 4. srpnja, kada će sadržaj sajma biti dodatno obogaćen nastupom domaćih muzikaša i folklornih društava.