Pirati s Kariba: Nepoznate plime

Naslov originala:Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
Žanr:akcija, avantura, komedija, fantastika, spektakl
Trajanje:141′
Godina izdanja:2011.
Zemlja:SAD
Izdavač/Distributer:Jerry Bruckheimer Films, Walt Disney Pictures

Režija:Rob Marshall
Scenario:Ted Elliott, Terry Rossio
Producent/i:Jerry Bruckheimer
Uloge:Johnny Depp, Geoffrey Rush, Penelope Cruz, Ian McShane, Judi Dench, Gemma Ward, Keith Richards

Nova saga o piratskom kapetanu Jacku Sparrowu koji susreće zagonetnu ženu iz svoje prošlosti i strašnog kapetana Crnobradog. Kapetan Jack Sparrow (Johnny Depp) susreće ženu iz svoje prošlosti – karizmatičnu Angelicu (Penelope Cruz). Nije siguran je li u pitanju ljubav ili je ona samo nemilosrdna varalica koja ga iskorištava kako bi se dokopala informacije o tome gdje se nalazi Fontana mladosti.
Uskoro ga nagovara da se ukrcaju na brod ‘Queen Anne’s Revenge’, kojem je kapetan strašni Crnobradi (Ian McShane), pa se Jack uskoro nađe u neočekivanoj avanturi u kojoj ne zna koga se više treba bojati: Angelice ili Crnobradog!
Uz Johnnyja Deppa koji ponavlja ulogu za koju je 2003. godine nominiran za nagradu Oscar, glavne uloge u četvrtom nastavku ‘Pirata s Kariba’ ostvarili su i dobitnici Oscara Penelope Cruz i Geoffrey Rush, a tu je i Ian McShane u ulozi Crnobradog. Film je režirao Rob Marshall, producirao Jerry Bruckheimer, a za scenarij su odgovorni Ted Elliott i Terry Rossio koji su pisali priče i za prva tri nastavka franšize.