Pet legendi

27.4. subota i 28.4. nedjelja, 19:00 – kino Jaska

Animirana avantura o herojima sa supermoćima – Djeda Mrazu, Zubić Vili i Uskršnjem Zeki koji se bore protiv Mrakule koji planira baciti svijet u vječnu tamu.
Postoji li možda nešto što ne znamo o Djeda Mrazu (Alec Baldwin), Uskršnjem Zeki (Hugh Jackman), Zubić Vili (Isla Fisher) i Pješčanu? Što ako su ti dobroćudni nositelji darova, jaja, novčića i snova puno više od onoga što se čine na prvi pogled?
U ‘Pet legendi’ oni su besmrtni, snažni, okretni i štite nevinost i maštu djece svih uzrasta. U trenutku kada bivaju dovedeni u opasnost, u pomoć će pozvati Jana Mraza (Chris Pine) koji na to sve gleda pomalo nevoljko, jer bi radije uživao u snježnom danu nego spašavao svijet. 
Od najhladnijeg leda Sjevernog pola, preko krovova Šangaja do maloga gradića u Novoj Engleskoj legende se upuštaju u svjetsku bitku epskih razmjera protiv zavodljivog i pokvarenog Mrakule (Jude Law). Njegov zao plan da pokori svijet i obavije ga vječnim mrakom može biti osujećen samo snagom vjerovanja…i magičnim moćima pet legendi.