Papandopulo kvartet oduševio

Na tri bisa izlazili su u petak, 30.svibnja, članovi Kvarteta Papandopulo pred publiku u dvorani Centra za kulturu u Jastrebarskom.

Četvorica saksofonista:Nikola Fabijanić (sopran saksofon),Gordan Tudor (alt saksofon), Goran Jurković (tenor saksofon) i Tomislav Žužak (bariton saksofon), koji sačinjavaju Papandopulo Kvartet, svojim su virtuoznim muziciranjem opčinili publiku od prvog trena. Koncert su otvorili Rossinijem, nastavili „Goldspellom“ Mirele Ivičević i Papandopulom, da bi završili „Melanklijom gegen rakija“ Margarete Ferek-Petrić i „Rapsodijom u plavom“ Georgea Gershwina.

Puna dvorana Centra za kulturu odzvanjala je aplauzom. Dobro raspoloženi umjetnici, koji su, sva četvorica, diplomirali na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u razredu Dragana Sremeca a usavršavali se na konzervatorijima u Parizu, Amsterdamu i Beču, i ovim su koncertom pokazali da zaslužuju zvjezdani status. Njihovu kvalitetu prepoznala je i glazbena kritika pa im je prvi i dosad jedini nosač zvuka osvojio čak pet nominacija za najprestižniju diskografsku nagradu u Hrvatskoj, „Porin“, čija je dodjela zakazana potkraj ovog mjeseca.

Koncert Papandopulo kvarteta, iz ciklusa Glazbenog prstena Zagrebačke županije, organizirali su Koncertna direkcija Zagreb i Centar za kulturu Jastrebarsko.