Otvorena izložba božićnih jaslica u Pastoralnom centru

 

U Pastoralnom centru župe Svetog Nikole u Jastrebarskom ovog je vikenda otvorena već tradicionalna, peta po redu, izložba božićnih jaslica.
U organizaciji Udruge jasličara Jaska, a pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog, prošle nedjelje je u Pastoralnom centru župe Sv. Nikole otvorena ovogodišnja izložba božićnih jaslica. 

Svoje radove izložilo je tridesetak članova ove jaskanske udruge koja djeluje tri godine i najbrojnija je među udrugama jasličara u Hrvatskoj.
Radovi su i ove godine izuzetno lijepi, a jaslice su izrađene od različitih materijala. Prije samog otvorenja izložbe održan je prigodni program u dvorani pastoralnog centra koja je i ove godine bila premala da primi sve posjetitelje.
U programu su nastupili članovi zbora mladih Ruah s nekoliko prigodnih božićnih pjesama, a o tradiciji izrade božićnih jaslica i božićnim običajima u jaskanskom kraju govorio je etnolog Tomo Vinščak, profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Grad cijeni i prepoznaje one koji svojim trudom zaslužuju pažnju i pomoć, naglasio je i zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar. 
Jaskansku izložbu jaslica u Pastoralnom centru možete razgledati od ponedjeljka do petka od 17 do 19, a nedjeljom od 18 do 20 sati.