Online Kreativna pričaonica za Noć knjige

Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko i ove se godine uključila u obilježavanja Noći knjige 23. travnja. Tema ovogodišnje Noći knjige jest ljekovitost knjiga, načini kojima knjige i čitanje pomažu u održavanju zdravlja pojedinca i društva.

Unutrašnjost svake knjige ispunjenja je tajnama, zabavom, znanjem, korisnim i manje korisnim informacijama, ali to nikad ne možemo znati ako knjigu ne otvorimo. Posebno mjesto među pričama imaju bajke. Bajke su simbolične priče koje služe za zabavu, ali i prenošenje poruka te tako pomažu djeci u izgrađivanju moralnih vrijednosti, suočavanju sa strahovima, socijalizaciji, izgrađivanju vjere u pobjedu dobra i pravde… Upravo ono što nam je u ovim zahtjevnim vremenima potrebno.

Svoje izvorište bajke  vuku iz narodne tradicije, a iz bogatog vrela hrvatske narodne tradicije za pripremu posebnog online izdanja Kreativne pričaonice odabrali smo hrvatsku usmenu priču „Vilinja svirala“.

Pozivamo male kreativce i njihove roditelje da nam se 23. travnja u 18.30 sati putem Facebook livea pridruže na Facebook stranici Centra za kulturu Jastrebarsko. U svijet hrvatskih bajki uvest će vas voditeljica Lea Đido Božak koja će pripovijedati priču te vas voditi kroz kreativnu radionicu.

Za kreativni zadatak potrebno je pripremiti slamke u boji, vruće ljepilo, škare, špagicu i materijal za ukrašavanje (ukrasno perje, pompone, šljokice i sl.).

Vidimo se!