Održano ljeto u Jaski

            Manifestacija „Ljeto u Jaski“ prošle je nedjelje u perivoj dvorca Erdödy  privukla brojne građane Jastrebarskog i okolnih naselja, no dojam je pokvarilo loše vrijeme koje je, na kraju, završilo događanja prije planiranog. Unatoč kiši, sve su planirane aktivnosti i ostvarene. Od prijepodnevnih sati, mlađu su posjetitelji uživali u penjalicama, gađanju praćkom te lukom i strijelom, kao i vožnji čamcima po novouređenom jezeru, ali i jahanju konja.

           Domaći proizvođači lavande, sira, nakita i dr. nudili su svoje proizvode, a pridružio se izložbom slika i jaskanski slikar Nikola Novosel. Udruga Idem posebno se potrudila urediti štand sa svojim rukotvorinama kojima su nagrađeni i sudionici sportskih natjecanja.

Posebno su dojmljive bile medalje u obliku sunca-loga „Ljeta u Jaski“ kojima su nagrađeni sudionici humanitarnog ultramaratona, trčanog upravo za Udrugu „Idem“, kao i natjecatelji u ostalim ponuđenim sportovima. Sponzor ultramaratona, koji  je okupio više od stotinu sudionika a među kojima je najviše krugova (67 ili ukupno 53,6 km) istrčao Zdenko Boban, član AK Jastreb iz Jastrebarskog, bio je TV Bar Jastrebarsko iznosom od dvije tisuće kuna.

            Društvo starih pučko-pastirskih  igara i vještina „Zelena livada“ iz Volavja demonstriralo je dio tradicije koju njeguje, na radost mlađih posjetitelja koji su prvi put imali prilike vidjeti neke od gotovo zaboravljenih igara.

            Kreativnu radionicu u kojoj su izrađivane lanterne od korištenih staklenki vodila je Astrid Šinković, a Gradsko društvo Crvenog križa i ovaj je put besplatno mjerilo tlak i šećer u krvi.

            Svojim nastupom manifestaciju su uljepšale Svetojanske mažoretkinje, kao i polaznice jazz dance radionice Društva Naša djeca Jastrebarsko i grupa Lane Jerčinović.

            Sve je dopunjeno ugostiteljskom ponudom i večernjim nastupom bendova All Stars, Ukralismo Prozor Stare Majke i Dram Adams, koji je, međutim, prekinuo pljusak.

            Organizatori, Centar za kulturu te Turistička i Športska zajednica grada pozivaju građane u park Erdödy i naredne nedjelje, kad će, uz pobrojane aktivnosti, večer ispuniti Gradsko kazalište Jastrebarsko.

Manifestacija „Ljeto u Jaski“ održava se pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog, uz  sponzorstvo  poduzeća Vode i Ceste Jastrebarsko.