Noć muzeja 2017

Glazba kao tema Noći muzeja 2017 postavljena je, od strane pokretača manifestacije, Hrvatskog muzejskog društva, s ciljem prezentiranja i popularizacije glazbene baštine i njene muzealizacije, ili kao što izreka kaže, „tko želi pjevati, uvijek će pronaći pjesmu“.

U predloženom spektru programskih mogućnosti, Centar za kulturu Jastrebarsko i Gradski muzej i galerija Jastrebarsko, u jaskanskoj Noći muzeja predstavit će tradiciju i aktualne gradske izvođače te sakupljače glazbene baštine, poput uređaja za reprodukciju zvuka i glazbenih zapisa. Pozivamo sve zainteresirane, dosadašnje i buduće posjetitelje sada već tradicionalne, sedme zaredom Noći muzeja u Jastrebarskom, da u petak, 27.siječnja, s početkom u 20.00 sati, posjete muzej i uz čašu kuhanog vina sudjeluju u izložbenom i glazbenom programu. Detaljni program preuzmite na nocmuzeja.hr , u pretragu gradova upisati Jastrebarsko.

Gradski muzej i galerija Jastrebarsko
petak, 27.siječnja, 20.00-23.00

Program:

20.00- 23.00, Gradska Galerija;

Izložba umjetničkih djela iz privatne zbirke „Kovačić“

21.00-23.00, Gradska galerija;

DJ 910-ta; Slušaonica glazbe s bakelitnih ploča na starinskom gramofonu iz 1910. godine

Koncert biljke; Muzika biljaka je rezultat više od 40 godina istraživanja, vezanih za senzibilitet i inteligenciju biljnog svijeta

20.30-21.15, Građanska zbirka;

Koncert učenika i profesora Glazbene škole Jastrebarsko; Koncert klasične glazbe

21.30-22.00, Građanska zbirka;

Nastup zbora AD HOC; Mješoviti pjevački zbor “AD HOC”, okupljen pod vodstvom mag. Manuele Budišćak, osnovan je u rujnu 2013.godine i okuplja petnaestak vokalista.

U repertoaru AD HOC-a nalaze se mnogi glazbeni žanrovi, a posjetiteljima jaskanske Noći muzeja izvest će pjesme koje su danas klasici pop i rock pjesmarice.