Poetsko-glazbena večer i druga zanimljiva događanja u Noći knjige

15.4.2019
Pozivamo sve pjesničke duše da nam se 23. travnja od 18 sati priključe u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko na poetsko-glazbenoj večeri.

Naše gošće su talentirane dame – Marina Bastašić, Daniela Bobinski i Danica Divjak – koje imaju jednu, ali snažnu zajedničku crtu, a to je ljubav prema poeziji. Osim što će nam kazivati stihove drugih jaskanskih pjesnika, odlučile su nas počastiti posebnom poslasticom – kazivanjem autorskih pjesama.
Uz njih će, u glazbenim stankama, nastupiti i mlada flautistica Lara Prežgaj.

Povod našem okupljanju je obilježavanje Noći knjige, manifestacije kojom se nastoji dati kreativan poticaj čitanju i promidžbi knjige. Pjesnička je večer zamišljena kao središnje događanje u sklopu obilježavanja Noći knjige, a uz nju, knjižnica će toga dana biti središte još nekim zanimljivim događanjima.
Budući da su tema ovogodišnje Noći knjige omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa, za stripoljupce smo pripremili posebno iznenađenje!
S obzirom na činjenicu da Alan Ford ove godine slavi 50 godina, u sklopu Noći knjige možete pogledati izložbu ukoričenih stripova koje posjedujemo u svojoj kolekciji za sve one koji se žele prisjetiti starih epizoda Alana Forda.

Tijekom 23. travnja također ćete moći sudjelovati u akciji u kojoj svi ljubitelji knjiga uz simboličnu donaciju mogu odabrati neke od naslova iz naše ponude.
Izbor je vrlo šarolik – od proze, preko poezije, stručnih knjiga, kuharica, publicistike do knjiga za djecu…

Vidimo se u knjižnici!