Noć knjige

23. 4. u Centru za kulturu održala se još jedna Noć knjige

Bogat i dinamičan program ovogodišnje Noći knjige u jaskanskoj Gradskoj knjižnici započeo je u znaku Naklade Slap, profiliranim izdavačem znanstvene i stručne literature koji u našem gradu posluje više od dvadeset godina. 
     Na Dječjem odjelu kreativnu radionicu u sklopu projekta „Poticanje čitanja i učenje toleranciji i nenasilju“ , koji Naklada Slap provodi uz potporu Ministarstva poduzetništva i obrta vodile su Valentina Ružić, prof.psih. i Marija Peranović, prof.psih. U radionici su aktivno sudjelovali  učenici prvog razreda Osnovne škole „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog.
     Donaciju sveučilišnih udžbenika i stručnih knjiga u vrijednosti od 25 tisuća kuna Gradskoj je knjižnici uručio dr.sc. Krunoslav Matešić, glavni urednik Naklade Slap. Značajan je to doprinos fundusu Knjižnice koji se ne očituje samo u nominalnoj vrijednosti poklonjenih knjiga. Obitelj Matešić u našem gradu samozatajno radi iznimno vrijedan posao po kojem je poznata u izdavačkim krugovima ne samo u Hrvatskoj nego i izvan njenih granica, a stečenim ugledom doprinosi i popularizaciji sredine u kojoj živi i radi. Ova gesta, kojom su se upisali u zlatne donatore Gradske knjižnice, potvrđuje povezanost s gradom i želju da građanima stave na raspolaganje veliki dio svojih izdanja.