Noć knjige 2014

Pretpremijerom zbirke pjesama „ Življenja „ Marine Bastašić u Gradskoj knjižnici započeo je bogat program „Noći knjige„ koji se u cijeloj Hrvatskoj održava povodom Svjetskog dana knjige. O sebi i svojem književnom radu govorila je sama autorica, a izuzetno je dojmljivo čitala pjesme zajedno sa Danielom Bobinski. Glazbena pratnja bili su Gabrijel Šiljevinac na gitari i Lara Prežgaj na flauti.
Zbirka pjesama „Življenja„ , koja uskoro izlazi iz tiska, raznoliki je spektar ljubavne, vjerske, refleksivne i domoljubne tematike usko vezane uz životna iskustva same autorice.

Drugi gost večer, pjesnik Ivan Štimac, zbog spriječenosti nije mogao sudjelovati u prvom javnom čitanju svojih veselih, vedrih i nadasve životnih pjesama. Tu je ulogu više nego uspješno preuzela njegova kćer Lidija Knez.
Nakon poezije krenuo je Uspon na Mont Blanc. Jelena Budimir Bekan i Hrvoje Dimnjaković predstavili su nam Svoju priču o uspješnom usponu na najviši europski planinski vrh.
Na kraju u glazbenom dijelu nastupili su domaći kantautori Ivana Bastašić i Ivan Škrabe, koji su nam opet , po ne znam koji put, pokazali svoj nepresušni talent i bogatstvo glazbene izvedbe.
Za potpuni kulturni poetsko – pustolovno- glazbeni program Noći knjige svoj doprinos dali su sa eno – gastro delicijama „Medeni kutak„ Barbare Medvedovski i poznati jaskanski vinari Tomislav Tomac, Zdenko Šember, Velimir Jagunić, Siniša Šoškić i Franjo Kolarić.