Noć knjige 2013.

23. 4. u Centru za kulturu održala se još jedna Noć knjige

Bogat i dinamičan program ovogodišnje Noći knjige u jaskanskoj Gradskoj knjižnici započeo je u znaku Naklade Slap, profiliranim izdavačem znanstvene i stručne literature koji u našem gradu posluje više od dvadeset godina. 
     Na Dječjem odjelu kreativnu radionicu u sklopu projekta „Poticanje čitanja i učenje toleranciji i nenasilju“ , koji Naklada Slap provodi uz potporu Ministarstva poduzetništva i obrta vodile su Valentina Ružić, prof.psih. i Marija Peranović, prof.psih. U radionici su aktivno sudjelovali  učenici prvog razreda Osnovne škole „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog.
     Donaciju sveučilišnih udžbenika i stručnih knjiga u vrijednosti od 25 tisuća kuna Gradskoj je knjižnici uručio dr.sc. Krunoslav Matešić, glavni urednik Naklade Slap. Značajan je to doprinos fundusu Knjižnice koji se ne očituje samo u nominalnoj vrijednosti poklonjenih knjiga. Obitelj Matešić u našem gradu samozatajno radi iznimno vrijedan posao po kojem je poznata u izdavačkim krugovima ne samo u Hrvatskoj nego i izvan njenih granica, a stečenim ugledom doprinosi i popularizaciji sredine u kojoj živi i radi. Ova gesta, kojom su se upisali u zlatne donatore Gradske knjižnice, potvrđuje povezanost s gradom i želju da građanima stave na raspolaganje veliki dio svojih izdanja.

Na početku programa na dječjem odjelu u organizaciji Naklade Slap za učenike prvog razreda održana je kreativna radionica : « Poticanje čitanja i učenje toleranciji i nenasilju « pod vodstvom prof.psihologije Valentine Ružić i Marije Peranović.

Dr.sc. Krunoslav Matešić ispred Naklada Slap donirao je Gradskoj knjižnici sveučilišne udžbenike i stručne knjige u vrijednosti više od 25.000,00 kn. čime je Naklada Slap upisana zlatnim slovima u Prijatelje Knjižnice.

« SABRE « Fundation donirala je, zahvaljujući Anji Pavlović oko 100 naslova stručnih knjiga na stranim jezicima.


Predsjednica Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom Klementina Škrabe poklonila je novoizdanu knjigu pjesama naše sugrađanke Daniele Bobinski « Iza šutnje «, 

Velika dvorana Centra za kulturu bila je premala da primi sve ljubitelje poezije na Interaktivnoj izložbi i promociji knjige pjesama « Iza šutnje « Daniele Bobinski

U programu su sudjelovali glumci Gradskog kazališta Jastrebarsko, župni zbor mladih Ruah, rock grupa « Ukrali smo prozor stare majke « i kantautorica Ivana Bastašić. O autorici i njenom djelu govorio je Nino Škrabe.

U već sitne sate pisac znanstvene fantastike, jaskanac David Kelečić, predstavio je društvo za znanstvenu fantastiku « SFERA « i  najnoviju zbirku spekulativne fikcije « SMAK «.


 

 

U atriju Centra za kulturu cijelu se večer odvijao kulturno zabavni program uz pratnju Ivane Bastašić na gitari i potporu « Kluba prijatelja dobrog vina « i « Mednog kutka « Barbare Medvedovski.

Posebno hvala vinarima Tomislavu Tomcu, Franji Kolariću, Željku Gregoriću, Velimiru Jaguniću i Siniši Šoškiću

Na kraju, Gradska knjižnica se posebno zahvaljuje djevojkama dobre volje i veselog srca,

Zrinki Sertić, Anji Pavlović i Ani Karači.