Noć knjige 2015. u Gradskoj knjižnici Jastrebarsko

Jučer je u Gradskoj knjižnici Jastrebarsko povodom Svjetskog dana knjige održana Noć knjige. Tradicionalna „Noć knjige“ održana je jučer u Gradskoj knjižnici Jastrebarsko. Ova manifestacija održava se povodom Svjetskog dana knjige u svim knjižnicama u Hrvatskoj.

Bogat i raznolik program događanja :

Ivan Rak opet je po tko zna koji put oduševio svoju malu publiku.  Svirajući na gitari svojim je šaljivim pitalicama – skitalicama uz pomoć malih lutkica pokazao kako bi bilo „Da su televizori ogledala …. neki bi ljudi cijeli život gledali crtiće„. Iza Ivana Raka su tri objavljene uspješnice knjige pjesama za djecu.

Za sve željne povoljnog putovanja Rujana Lukač,  predstavnica „Homeexchange Hrvatska“ održala je zanimljivo predstavljanje programa „Homeexchange = vaš besplatan smještaj po svijetu“. Kako i na koji način ponuditi svoj smještaj u zamjenu za 65.000 stanova, kuća i vikendica u cijelom svijetu. Hrvatska već ima 550 uključenih članova sa svojim nekretninama.

„Čitanje po željama“ bio je naziv večeri poezije u kojoj nam je Daniela Bobinski  čitala pjesme koje su odabrali čitatelji Gradske knjižnice Jastrebarsko. U šarenom odabiru poezije mogli smo čuti Zlatu Ribar, Ujevića, Tadijanovića, A.G. Matoša, Šopa, Simonova, Antića, Šenou, a na kraju i autorske pjesme Daniele Bobinski iz njene zadnje knjige „Iza šutnje“.

Na kraju „Noći knjige“ sa velikim smo zanimanjem pratili predstavljanje projekta „Vinska i vinogradarska arhitektura Plešivice“  dr.sc. Jasenke Kranjčević, dipl. ing. arh. sa Instituta za turizam i Bojane Marčićev, mag. arh.  Projekt prezentira tradicijsku i suvremenu vinska i vinogradarsku arhitekturu Plešivice i njezinu uvjetovanost i povezanost sa prostorom kao jednim od najstarijih očuvanih vinogradarskih krajolika na području kontinentalne Hrvatske. 

U „Noći knjige“ otvorena je i prigodna rasprodaja knjiga iz otpisa Gradske knjižnice kao dobrovoljni prilog za nabavu školske lektire na dječjem odjelu.