Mjesec hrvatske knjige 2019. u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko

11.10.2019
I ove je godine Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko za sve one koje istinski zanimaju knjiga, čitanje i znanje pripremila raznolike sadržaje.

Kao uvertira u manifestaciju Mjeseca hrvatske knjige u ponedjeljak 14. listopada na Dječjem odjelu Knjižnice voditeljica Lea Đido Božak s malim će kreativcima izrađivati nove kreacije, a kao inspiracija će im poslužiti slikovnica „Četiri godišnja doba“. Kreativna radionica počinje u 18.15 sati.

Od 15. do 18. listopada u razdoblju od 10 do 18 sati svi zainteresirani mogu posjetiti buvljak knjiga i izabrati zanimljive naslove za sebe i svoje najmilije.

Naša sugrađanka Marina Bastašić pripremila nam je zanimljivu Putopisno-poetsku večer „Boka iz mog oka“. Pridružite se otkrivanju novih svjetova u Maloj dvorani u četvrtak 24. listopada u 19.30 sati.

Na Dječjem odjelu Knjižnice u ponedjeljak 28. listopada od 18 sati očekuje vas voditeljica Nikolina Luketić i Bajkaonica – aktivnost u organizaciji Društva naša djeca Jastrebarsko namijenjena ljubiteljima bajki i priča u dobi od 5 do 8 godina.

Jednu smo večer rezervirali za mlade roditelje i bebe. Predavanje „Bebe vole papati“ o uvođenju čvrste hrane za bebe možete poslušati 8. studenog od 18 sati u Maloj dvorani Centra za kulturu.

Dana 11. studenog na red ponovno dolaze mali kreativci. Budući da je tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige glazba, najmlađima ćemo kroz priču „Zmajić Škakljaj“ pokušati probuditi ljubav prema glazbi.