Mjesec hrvatske knjige u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko

U Mjesecu hrvatske knjige, koji se obilježava svake godine u razdoblju od 15. listopada do 15. studenog, Centar za kulturu Jastrebarsko i Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko organiziraju raznolike sadržaje – od kreativnih radionica za najmlađe preko promocija knjiga do organiziranih posjeta.

Književnica Rosie Kugli  naše će prostorije posjetiti 18. listopada u sklopu promocije knjige „Dvije crte – plavo“ koja progovara o temi maloljetničke trudnoće. Pozivamo mlade, njihove roditelje, prosvjetne radnike, odgajatelje i sve zainteresirane da nam se pridruže.

Dana 22. listopada, u sklopu predavanja „Polarni san“, avanturist Davor Rostuhar ponudit će nam odgovor na pitanje „Što čovjek mora napraviti da bi ostvario svoj san?“

Za zaljubljenike u zavičajnu poeziju i prozu priredili smo promociju knjige „Pjesme i priče našega kraja“ Stjepana Borkovca.

Dana 5. studenog na red dolaze kreativci. U suradnji s Leom Đido Božak organizirali smo Kreativnu pričaonicu za naše najmlađe sugrađane. Budući da je tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige kulturna baština, najmlađima ćemo kroz priču približiti hrvatsku usmenu bajku “Žabica djevojka“, a nakon toga će u sklopu kreativne radionice izrađivati lutkice.

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko odlučila je počastiti svoje korisnike te se  u razdoblju od 15. listopada do 15. studenog knjige vraćaju kući bez naplate zakasnine. Također pozivamo djecu vrtićke dobi i osnovnoškolce da zajedno sa svojim odgajateljima i učiteljima u sklopu organiziranog posjeta upoznaju svoju gradsku knjižnicu.