Hit predstava za djecu Maša i medvjed

Hit dječja predstava Maša i medvjed u izvedbi beogradskog Mašinog pozorišta stiže u Jastrebarsko!

Nastupiti će 31. svibnja u 17.00 sati u Domu kulture Jastrebarsko, a ulaznice za ovaj interaktivni i edukativni kazališni komad, koji je osvojio srca Hrvatske, ali i cijele regije već se nalaze u prodaji u sustavu Eventima, odnosno na svim većim kioscima Tiska.

Svima poznato djelo Maša i medvjed interaktivna je predstava za djecu nastala prema istoimenom animiranom crtanom filmu koji se pak oslanja na rusku narodnu priču. Spomenuti je crtani film stekao ogromnu popularnost, a jedna epizoda, ona 17., jedan je od 20 videa koji su prikupili više od milijardu pogleda na YouTubeu. No, velike brojke rezervirane su i za predstava u izvedbi Mašinog pozorišta – ona je, naime, u regiji je odigrana više od 500 puta, u Hrvatskoj dosad 72 puta, a zbog velikog interesa su u svakom hrvatskom gradu u kojem je dosad gostovala odigrana i do put šest puta (Šibenik 6 predstava, Osijek 5 predstava, Zagreb 3, Rijeka 3 predstave, Karlovac 2 predstave).

Predstava u trajanju od 45 minuta u potpunosti je prilagođena dječjem uzrastu, a bitno je naglasiti kako je glavni cilj postići interakciju glumaca s djecom te najmlađe na taj način educirati o važnosti ljubavi i prijateljstva te međusobnog razumijevanja, uvažavanja i tolerancije. Naime, upravo su prijateljske emocije okosnica predstave koja djecu uvodi u priču o prijateljstvu između nestašne malene djevojčice Maše i velikog smeđeg medvjeda. Maša je hiperaktivna djevojčica dobra srca koja se izgubila u šumi, a zatim je zalutala u medvjedovu kuću pa se on počeo brinuti o njoj. Zajedno doživljavaju brojne komične zgode, u koje Maša upadne zbog svoje razigranosti i znatiželje dok Medvjed voli mir, red i organiziranost, što je u suprotnosti s Mašinim karakterom. Sve to dovodi do napetosti i kaosa, no naravno, svaka situacija doživi sretan kraj, zahvaljujući Medinu zaštitničkom ponašanju prema Maši te njegovoj smirenosti i snalažljivosti. Uz Mašu i medvjeda, u predstavi se pojavljuje i čarobnjak Zloćko Boćko, koji je zaledio cijelu šumu pa će glavni dvojac tražiti pomoć djece iz publike kako bi ga pobijedili.

Zanimljiva i dinamična, posebna po tome što potiče na interakciju i uključivanje, predstava je djelo Saše Pantića, srpskog glumca, scenarista i redatelja koji je režirao je više od 15 dječjih predstava. Likove utjelovljuju akademski glumci Andrija Kovač, Jelena Krkić te Aleksandar Radović u alternaciji s redateljem predstave Pantićem, dok su kostimi i scenografija djelo Bojana Četkovića.

Ulaznice se mogu nabaviti po cijeni od 40 kuna u sustavu Eventim te u svakom većem kiosku Tiska.

Ulaznice: www.eventim.hr