Sudjelovanje na Međunarodnom festivalu u Sjevernoj Makedoniji

23.8.2019
Vokalni ansambl Ad Hoc i Puhački orkestar DVD-a Domagović  sudjelovali su na Međunarodnom festivalu u Ohridu. Festival "Kostoski" tradicionalno se održava u sklopu festivala "Ohridsko ljeto".Cilj festivala je predstavljanje kulture, glazbe, narodnih nošnji, pjesama te tradicije različitih naroda, a uz to i stjecanje novih prijateljstava, novih veza među sudionicima te upoznavanje ljepota Ohrida i Ohridskog jezera. 

Međunarodni festival svake godine okuplja velik broj  izvođača, a započeo je povorkom sudionika koju je kroz grad predvodio PO DVD-a Domagović. Uslijedio je koncertni nastup u prekrasnom ambijentu na otvorenoj pozornici s pogledom na Ohridsko jezero. Nastupi PO DVD-a Domagović i VA Ad Hoc ispraćeni su gromoglasnim pljeskom i ovacijama brojne publike.

Prilikom posjeta Ohridu organiziran je razgled samog grada te krstarenje jezerom i posjet Manastiru sv. Naum koji se nalazi na samoj makedonsko-albanskoj granici. Zadnju večer festivala sudionici i organizator razmijenili su prigodne darove te uživali u bogatoj gastronomskoj ponudi i degustaciji vina.
Nekolicina zaljubljenika u prirodu i planinarenje posjetila je Nacionalni park Galičica te su osvojili i najviši vrh. Bio je to izlet i gostovanje za pamćenje.