Održano Ljeto u Jaski 31.8.2014.

Drugi dio ovogodišnje turističko-sportsko zabavne manifestacije “Ljeto u Jaski” održan je u nedjelju, 31. kolovoza, u perivoju dvorca Erdödy. Manifestacija je od prijepodnevnih sati privlačila brojne građane raznovrsnim sadržajima za sve uzraste. Svaki je posjetitelj “Ljeta u Jaski” cijeloga dana u parku Erdödy mogao pronaći ponešto za sebe, opustiti se i zabaviti, provodeći lijep nedjeljni dan  na svježem zraku.

Od sportskih sadržaja dominiralo je natjecanje u orijentacijskom trčanju u koje su se zainteresirani mogli uključiti već od podneva. U konkurenciji djevojčica pobijedila je Lucija Hodak ispred Eve Budinšćak i Magdalene Hodak koje su podijelile drugo mjesto te trećeplasirane Glorie Markušić. Među dječacima najbolji je bio Noa Žalac Kelihar, a slijede Ivan Malković na drugom i Gabriel Malković na trećem mjestu.

Najmlađima je najatraktivniji bio zabavni park gdje su se mogli penjati i skakati po zračnim toboganima i trampolinima. Malo stariji posjetitelji mogli su se okušati u gađanju puškom, praćkom ili pak lukom i strijelom. U gađanju praćkom istakli su se Filip Mataušić i Gabriel Koluder koji su jedini uspjeli pogoditi sve mete.

Zabavni sadržaji upotpunjeni su i vožnjama kajacima po jezeru te vožnjom kvadovima. Kao i na svim dosadašnjim manifestacijama, jahanje konja  opet je privuklo brojne zainteresirane mališane.

Najmlađe posjetitelje u dvosatnom je programu zabavljao glumac kazališta „Šareni svijet“ svojom edukativnom predstavom „Eko Jeka“ gdje se djeca trebala pokazati svoje znanje o planetu  Zemlji i stvarima koje nas okružuju i predstavom „Potraga za blagom“ u kojoj su djeca opremljena mačevima od balona tražila blago po parku 

Odrasli su ipak više pozornosti poklanjali domaćim proizvodima izloženim na štandovima, poput sira, domaćih rakija i likera, voća, lavande, unikatnog nakita i drugog. Sve je dopunjeno ugostiteljskom ponudom, a zasladiti se moglo nizom slastica i kokicama.

Aktivisti Gradskog društva Crvenog križa i ovaj su put svim zainteresiranim besplatno mjerili tlak i šećer u krvi.

Program je ležerno uz puno duhovitih opaski vodio Josip Cuković, član Gradskog kazališta Jastrebarsko.

Od 17 sati posjetitelje su zabavljali bendovi All Stars, Creativo band, Gang Bang i Avocado Desperado kojima je ovo bio prvi nastup uživo i koje je publika pozdravila burnim pljeskom.

“Ljeto u Jaski” organizirali su, pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog, Centar za kulturu te Turistička i Športska zajednica uz logističku podršku tvrtke Ceste Jastrebarsko i pod medijskim pokroviteljstvom Radio Jaske te novina i portala Jaska.Hr.