Ljeto u Jaski 2013

            Turističko-sportsko-zabavna manifestacija „Ljeto u Jaski“ ove će se godine u perivoju dvorca Erdödy održati u tri  terrnina: 7. i 14. srpnja te 25. kolovoza, od 10 do 24 sata, u organizaciji Centra za kulturu, Turističke zajednice grada i Športske zajednice grada, a pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog.

Kao i prošle godine, sva će tri dana biti  ponuđeno niz besplatnih zabavnih i sportskih sadržaja za posjetitelje, poput zabavnog parka za djecu, čamaca na novouređenom jezeru, kreativnih radionica za djecu, penjalica, gađanja lukom i strijelom…Jahanje konja, u čemu se žele okušati djeca svih uzrasta, naplaćuje se simbolično.  Novost u ponudi sportskih aktivnosti bit će odbojka na pijesku.

Domaći proizvođači meda, sira, lavande, nakita i sl. nudit će svoje proizvode na štandovima, Gradsko društvo Crvenog križa besplatno će mjeriti tlak i šećer u krvi,  prostor će svojim nastupom uljepšati Svetojanske mažoretkinje, a bit će osigurana i ugostiteljska ponuda.

            Svaki od tri    planirana dana „Ljeta u Jaski“ imat će i sadržaje koji će se održavati samo u jednom terminu.

Tako će se prve srpanjske nedjelje, 07.07., održati humanitarni maraton perivojem od 12 do 18 sati, u koji će se moći uključiti svi koji žele te trčati ili hodati koliko mogu. Sponzor maratona, TV Bar iz Jastrebarskog, donirat će tisuću kuna Udruzi Idem. Društvo „Zelena livada“ iz Volavja prezentirat će stare pučko-pastirske igre, a svoj doprinos raznolikosti programa dat će i Društvo Naša djeca iz Jastrebarskog. Za zabavu će se pobrinuti domaći bendovi.

            Tjedan dana kasnije, 14.07., večer će biti posvećena Gradskom kazalištu Jastrebarsko koje će se predstaviti songovima i plesnim točkama svog Dramskog studija te predstavom za odrasle „Kidaj od svoje žene“. Prije toga, u poslijepodnevnim satima, svoj će rad prezentirati članice udruge  Zumba Jaska.

            Posljednji termin, u kolovozu, donijet će posjetiteljima nova iznenađenja o kojima ćemo izvijestiti javnost kad se termin približi.

            Manifestaciju „Ljeto u Jaski“ sponzoriraju Vode Jastrebarsko d.o.o. i Ceste Jastrebarsko d.o.o., dok su medijski pokrovitelji Radio Jaska i novine Jaska.hr.