Održano ljeto u Jaski 14.7.2013.

         Perivoj Erdödy u Jastrebarskom bio je jučer ispunjen dječjim smijehom i glazbom. Drugi dio ovogodišnje turističko-sportsko-zabavne manifestacije „Ljeto u Jaski“ ponovo je pružio niz mogućnosti da se nedjeljno poslijepodne provede u ugodnom okruženju i ispunjeno raznovrsnim sadržajima.

         Mlađi posjetitelji uživali su u zabavnom parku na toboganima i trampolinu, provjeravali spretnost na penjalicama i gađanju praćkom te lukom i strijelom, uživali u jahanju konja i vožnji jezerom u kajacima. Dio njih uključio se u natjecanje u orijentacijsko trčanju.

         Odrasle su više privlačili domaći proizvodi izloženi na štandovima, poput sira, domaćih rakija i likera,voća, lavande, nakita i drugog, a zasladiti su se mogli i palačinkama, kokicama kao i nizom drugih nuđenih slastica. 
Za gladne i žedne bila je osigurana ugostiteljska ponuda.

         Oni, pak, koji su htjeli naučiti nešto novo, imali su prilike u kreativnim radionicama: aromaterapeutkinja Zdenka Miholić pokazala je kako se izrađuju prirodni pilinzi,  dok je Astrid Šinković demonstrirala izradu ruža od tkanine.

         Tlak i šećer u krvi i ovaj je put besplatno mjerila ekipa Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko.

         Pozornost publike privukle su članice Zumbe Jaska svojim atraktivnim nastupom,  
a vrhunac večeri bila je predstava Gradskog kazališta Jastrebarsko „Kidaj od svoje žene“.


Ova uspješnica naših kazalištaraca privukla je brojnu publiku koja je glumce nagradila burnim aplauzom.

         Treći i posljednji ovogodišnji dio „Ljeta u Jaski“ održat će se 25. kolovoza. Organizatori su Centar za kulturu te Turistička i Sportska zajednica, pokrovitelj je Grad Jastrebarsko, a sponzori poduzeća Ceste i Vode Jastrebarsko.