„LJETO U JASKI“ – prvi dio

Prvi od tri dijela turističko-sportsko-zabavne manifestacije „Ljeto u Jaski“ ove će nedjelje u perivoju dvorca Erdödy započeti u prijepodnevnim satima rekreativnim i zabavnim sadržajima namijenjenim djeci – od penjalica, gađanja lukom i strijelom, jahanja konja, vožnje čamcima na novouređenom jezeru, do uživanja u zabavnom parku s toboganima i trampolinama.
U podne će krenuti šestsatni humanitarni ultramaraton, u koji se mogu uključiti svi, bez obzira na kondiciju i životnu dob. Predviđeno je da svatko sebi odredi koliko će trčati i kojim tempom, pa mogu sudjelovati svi koji žele doprinijeti masovnosti utrke.

 Pokrovitelj maratona, TV Bar Jastrebarsko, donirat će tisuću kuna Udruzi Idem iz Jastrebarskog. U sportska događanja uključit će se Društvo starih pučko-pastirskih igara „Zelena livada“ iz Volavja, a svi koji žele moći će se okušati u gađanju praćkom.
Kao i prošle godine, pored ugostiteljske ponude, svoje će proizvode po prigodnim cijenama nuditi domaći proizvođači meda, sira, nakita i drugog. U 14 sati započet će prva od dviju radionica za djecu i roditelje, na kojoj će se, uz stručno vodstvo Astrid Šinković, izrađivati lanterne koje će se za uspomenu moći ponijeti kući. Druga je radionica u programu od 17 do 18 sati. 
Društvo Naša djeca Jastrebarsko prezentirat će rezultate jednotjednih ljetnih radionica tijekom kojih su polaznici u Lutkarskoj grupi pripremili kraći igrokaz, a polaznici Plesne radionice uvježbali jazz dance nastup.
Gradsko društvo Crvenog križa i ove će nedjelje građanima besplatno mjeriti tlak i šećer u krvi. Dakako, ovakvo događanje ne može proteći bez Svetojanskih mažoretkinja koje će na platou ispred žitnice pokazati što su uvježbavale prošle zime.
Večer je predviđena za opuštanje uz domaće bendove.
Organizatori, Centar za kulturu, Turistička zajednica i Športska zajednica grada pozivaju građane u park Erdödy gdje mogu provesti zanimljivu nedjelju, okušati se usput u nekim vještinama, zasladiti domaćim proizvodima i družiti se s poznanicima i prijateljima.
Manifestacija „Ljeto u Jaski“ održava se pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog, uz sponzorstvo poduzeća Vode i Ceste Jastrebarsko te uz medijsko sponzorstvo Radio Jaske i portala i novina Jaska.hr.