728 ’’lajkova’’ za jaskanske male umjetnike!

06.03.2019.
Upravo je toliko lajkova "zaradila" digitalna izložba likovnih radova na temu "Igra djece na dječjim igralištima". Naime, Grad Jastrebarsko, u suradnji s gradskom tvrtkom Ceste Jastrebarsko d.o.o. i Centrom za kulturu Jastrebarsko, u realizaciji je projekta postavljanja informativnih tabli na dječjim igralištima u gradu i prigradskim naseljima.

„Želja nam je izraditi informativne panoe na dječjim igralištima, ali u izradu istih uključiti i one kojima su igrališta namijenjena – djecu. Upravo zato, odlučili smo pitati djecu kako oni zamišljaju igru na dječjim igralištima te je tom inicijativom Centar za kulturu Jastrebarsko otvorio natječaj za izbor najboljih likovnih radova na temu „Igra djece na dječjim igralištima!“, poručio je gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, te nastavio: „Natječaj je realiziran s učenicima OŠ „Ljubo Babić“, te nam je pristigao čak 61 rad.“

Kako bi javnost imala mogućnost odlučiti o najboljim radovima, 22. veljače otvoreno je javno glasovanje na službenoj facebook stranici Grada Jastrebarskog, a koje je trajalo do petka 1. ožujka 2019. godine do 12 sati (podne). Pet radova koji su dobili najviše „lajkova“ potpisuju mlade umjetnice: Jelena Kovačević, Nika Strizrep, Ivona Ciban i Sara Delić te mladi umjetnik Josip Pavelić, a koji će tako biti i prigodno nagrađeni. Nadalje, od njihovih radova, stručno povjerenstvo će odabrati jedan najbolji, a koji će zatim uljepšavati info panoe na svim jaskanskim dječjim igralištima, njih 24. Uz sve to, pobjednika čeka i posebno iznenađenje.
„Hvala svima na suradnji u provedbi i ovog projekta! Veselimo se nadolazećim novim projektima i natječajima kojima potičemo maštu i kreativnost djece!“, poručili su organizatori.

Sve radove kao i objavu „Lajkaj“ za najbolji likovni rad koji će krasiti jaskanska dječja igrališta pogledajte ovdje.