Nacionalni kviz za poticanje čitanja

5.9.2019
Pozivamo mlade čitatelje, učenike viših razreda osnovne škole da se uključe u NACIONALNI KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA koji se devetu godinu zaredom provodi online. Budući da je ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen glazbi, naziv kviza je RITAM ODRASTANJA.

 Odabrane knjige koje će se čitati za Kviz su:

  • Tihi-Stepanić, Jasminka. Ljeto na jezeru Čiču. Zagreb: Naklada Ljevak, 2018.
  • Guljašević Kuman, Ivana. Drugačija. Zagreb: Igbuka, 2018.
  • Golub, Vlasta. Eva, mala žena. Zagreb: Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, 2018.

Na mladim čitateljima jest da pročitaju zanimljive i zabavne knjige te uz njih prouče kvalitetne online izvore kako bi točno odgovorili na pitanja iz Kviza. Kvizu se može pristupiti na www.knjiznica.hr/mhk-kviz/ te ga riješiti u razdoblju od 9. rujna do 25. listopada 2019. Za pomoć oko rješavanja kviza i upućivanja na online izvore mladi se čitatelji mogu obratiti našim knjižničarima.

U namjeri da Kviz bude što atraktivniji, jednostavniji i pristupačniji djeci, ove su godine mrežne stranice Kviza redizajnirane i prilagođene prikazu i rješavanju i na mobilnim telefonima. Na mrežnim stranicama Kviza može se pročitati sve vezano uz Kviz, pravila, najčešće postavljena pitanja, a na njoj će biti objavljeni i pobjednici Kviza.

Ovim putem obavještavamo djecu i njihove roditelje i skrbnike da će prema pravilima kviza, popis pobjednika biti objavljen na mrežnoj stranici Nacionalnog kviza za poticanje čitanja najkasnije do 5. studenoga 2019. godine. Za sva pitanja kao i obavijest o pobjednicima moći ćete također dobiti i na telefonskim brojevima Odjela za djecu i mladež 01 4694 370 i Hrvatskog centra za dječju knjigu 01 4694 376.

Završna svečanost održat će se u četvrtak, 14. studenog 2019. u 12 sati, u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb, uz prigodan glazbeni program.